Preschool

The Kindergarten of Menara Harapan is a community expectation that desire a development process of psychomotor, affective, and cognitive of the pupils through playing and learning activities as well as early recognition skills of using Bahasa and foreign languages especially English and Mandarin which is believed will eventually be able to help broaden the international outlook of the pupils so that they are relatively independent and resilient in entering the era of globalization. Thus we try to do a few steps to implement competency based curriculum and instructional approaches Contextual Teaching and Learning (CTL).

TK Menara Harapan Ciputat Kota Tangerang Selatan adalah sebuah harapan masyarakat yang menginginkan suatu proses pengembangan psikomotor, afektif, dan kognitif anak melalui kegiatan bermain dan belajar serta pengenalanan dini ketrampilan penggunaan Bahasa Indonesia dan bahasa asing khususnya Bahasa Inggris dan Bahasa Mandarin yang diyakini akan lebih bisa membantu membuka wawasan internasional peserta didik sehingga mereka relatif mandiri dan tangguh dalam memasuki era globalisasi. Dengan demikian kami mencoba melakukan beberapa langkah untuk mengimplementasikan Kurikulum Berbasis Kompetensi dan pendekatan pembelajaran Contextual Teaching and Learning (CTL).